VideoŽivotŽivotinje

Dječak je tragao za izgubljenim psom 8 mjeseci, a onda je mamin sretni susret donio kući dobre vijesti

Jedan od najpopularnijih poklona koji svako dijete želi za rođendan, Božić, ili bilo kojudrugu priliku je bez ikakve sumnje, pas. Djeca vole ideju da imaju porodičnog ljubimca koji pripada njima. To je kao da su dobili brata ili sestru, koji preskoče dio odrastanja i odmah se mogu igrati sa njim. Zajedno istražuju, igraju se sa lopticom, idu u šetnje, te prave probleme.

Kada porodični pas nestane, to je zaista užasavajuće za dijete. Svi ga odmah počnu tražiti, lijepiti oglase, obilaziti ulice.

Kahne Williams (6) iz Texasa, USA, obožava svog psa Kasea. Kahne je preklinjao svoje roditelje da dobije psa, a oni su na kraju popustili i pustili ga da sam odabere kučića kojeg želi. Njih dvoje su se odmah povezali, te su bili nerazdvojni. Dječak je svugdje išao sa svojim psom, ali jednog popodneva, u djeliću sekunde, stvari su se preokrenule.

Tokom normalnog druženja u dvorištu, Kase je nestao. Njegovi roditelji su izašli iz dvorišta da otvore vrata i puste ga nazad, ali njega nije bilo. Sedmicu dana poslije toga oluja je pogodila grad, a Kasea još uvijek nije bilo. Napadao se snijeg, potom se otopio, ali pas se nije vraćao. Porodica iz susjedstva je našla malo štene i odlučila ga je primiti u kuću da se skloni sa tog vremena. Brinuli su se za njega i spasili mu život.

Osam mjeseci kasnije, Paula Williams, vozila je auto i stala je iza školskog autobusa iz kojeg su istrčale dvije djevojčice koje je sav sretan dočekao pas koji je trčao prema njima, a Paula je odmah shvatila da je to Kase. Konačno su ga pronašli.

Paula je pričala sa obitelji, zahvalila im se na ljubaznosti i povela psa sa sobom natrag kući.

Pogledajte ovaj dirljivi video kada se dječak i njegov pas ponovo sretnu:

Pogledajte i ovo