in , ,

Doktori su roditeljima rekli da njihov sin doživjeti svoj prvi rođendan. Dvadeset godina kasnije, on je dokazao doktorima suprotno!

Bostonski maraton je uvijek imao učesnike sa zaista fascinantnim pričama. Iako ne završavaju kao prvi, bitno je šta su oni prošli kako bi došli do cilja.

Austin Prario (19) iz Burriville, Rhode Island, je vjerovatno priča koja je najbolja od svih. Zapravo, njegov 19. rođendan je čudo u poređenju sa njegovim trčanjem maratona.

U aprilu 1997. godine doktori su rekli njegovim roditeljima da ima kongeitalno oboljenje srca, koje je sprječavalo jednu kod srčanih komora da funkcioniše normalno. Radi ovoga, njegovo srce je moglo raditi sa 75% kapaciteta, te su doktori obavjestili njegove roditelje da on neće doživjeti ni svoj prvi rođendan.

Njegov otac Dave se prisjeća kako su doktori rekli da bi Austin mogao imati normalan život ukoliko bude išao na operaciju, ali da nikada neće biti u mogućnosti baviti se sportom.

Malo manje od godinu dana kasnije, Dave je odlučio trčati na bostonskom maratonu kako bi prikupio novac za dječiju bolnicu u Bostonu. Držeći svog sina i noseći majicu sa natpisom “Gotta Have Heart”, zajedno su prešli cilj.

austin1

Slika kako ga njegov otac nosi je njegova jedina uspomena na taj dan. Ali je ta slika služila kao motivacija Austinu krož čitav njegov život, i to je posljednja stvar koju vidi nakon izlaska iz kuće kada ide na trčanje.

Nastavak na sljedećoj stranici…