VideoZanimljivosti

Djevojčica (3) smije se dok sjedi za klavirom, nekoliko sekundi kasnije je oduševila internet svojim talentom

Ako imate klavir ili neki drugi muzičk instrument kod kuće, nije neobično za malo djecu da žele da se “igraju” s njim. Približit će se klaviru, popeti se na stolicu i početi lupati po tipkama. To obično ne prizvodi muziku nego neku iritantnu buku. Ta djeca mogu biti muzički talenti, ali to neće vjerovatno otkriti još par godina.

Ali uvijek postoje izuzeci i dok neka djeca uče osnovne stvari kao što je vezanje pertli, boje ili smjer, jedna djevojčica vježba sviranje klavira. Sa samo tri godine, mala Charlotte izgleda kao i svako drugi dijete njenih godina, dok ne sjedne za klavir i počne svirati.

Većina učitelja klavira savjetuje da djeca počnu učiti svirati sa 5 godina. Ali ipak postoje neka djeca koja mogu početi i sa tri godine.

Sa samo 3 godine, Charlotte je već talentovano čudo. Ona ne uči osnovne stvari kao što je “Chopsticks”, ona vježba stvari kao što je “Allegretto in F” od J.C.F. Bach. Ona sadrži teške akorde i zahtjeva kvalitetan trening i talenat da bi se izvela.

Djeluje nemoguće da njene male ručice mogu uopšte proizvoditi muziku, ali ona svira sa takvom vještinom koje je daleko iznad njenih godina. Pjevuši uz muziku i pokazuje da stvarno osjeća povezanost pjesme i ovog komada. Ako sa samo tri godine može svirati ovako, zamislite šta će moći postići za nekoliko godina. Na dobrom je putu da postane najbolji pianista u svojoj generaciji.

Pogledajte i podijelite video s prijateljima:

Pogledajte i ovo