VideoŽivot

Šminkala se svaki dan, a kada ju je dečko vidio bez šminke odmah ju je ostavio!

Sophia Ridlington iz Velike Britanije je odlučila otkriti pravu istinu o svom kožnom oboljenju. Dijagnosticirana joj je psorijaza, te je njena koža bila prekrivena crvenim izraslinama, uključujući i lice.

Najveću bol je osjećala dok su je rane svrbile. Srećom za lice je imala rješenje, pa je koristila šminku kako bi prekrila nedostatke. Kako i sama kaže, nije dozvolila da je ikad iko vidi nenašminkanu. U tome nije vidjela ništa pogrešno. No, nevolje su nastale kada je njen dečko saznao kako njena koža zaista izgleda i odlučio je okončati vezu s njom.

Ona ga krivi jer je nije znao prihvatiti i voljeti onakvu kakva je zaista. Od tada Sophia studira kozmetologiju i želi postati profesionalni vizažist. Također, danas prikazuje fotografije svog lica bez šminke i na taj način se trudi pomiriti sa svojim nesavršenostima i ohrabriti druge ljude.

“Primila sam dosta poruka podrške na društvenim mrežama od ljudi koji su u sličnoj situaciji poput mene i uvijek je lakše prolaziti kroz to sa onim ko vas razumije”, izjavila je Sophia.

Pogledajte i ovo