PopularnoVijestiŽivot

DOKTORI SU SJEKLI NOGU OVOM 9-GODIŠNJEM DJEČAKU: Poslije 4 dana, nisu mogli da zaustave suze!

9-godišnji Dima Pavlenko imao je sve što je jedno srećno dete moglo da poželi: udoban dom, roditelje pune ljubavi, divnu baku i preslatku malu sestru. Ali, jednog užasnog dana, miran život ove porodice je rasturen u trenutku.

Rat je izbio u mestu gde su živeli u Ukrajini. Dimina porodica preselila se u bakinu kuću – njen podrum bio je veći i komforniji za skrivanje od bombi. Čak i odlazak u dvorište bio je opasan.

“Primetio sam kako je moj sin odjednom porastao. Juče je igrao igrice na kompjuteru, ali kada je počeo rat, on se uozbiljio i postao je odgovoran i nije napuštao svoju malu sestricu. Kada smo izlazili napolje, on je insistirao da ide prvi – da pogleda”, rekao je Dimin otac.

dima-1Jednog dana, niko nije mogao da predvidi tragediju. napolju, sve je bilo mirno – nikakvi zvuci borbe i rata nisu se čuli. Deca, Dima i Lera, napokon su mogli da izađu u dvorište. Udisali su svež vazduh, a njihova nasmejana lica prosto su sijala od sreće. Mala Lera je odjednom bila štrecnuta kada je čula svog brata kako viče “Pazi!!!!”

Dima je bideo bombu kako pada. Gurnuo je svoju sestru na zemlju i pokrio je svojim telom, potpuno ugrožavajući svoj život. Sekundu kasnije, bila je ogromna eksplozija!

dima-2Dimin otac je istrčao napolje. Mogao je da čuje krike svog sina.

Nastavak na sljedećoj stranici…

Next

Pogledajte i ovo