VijestiZanimljivosti

Fotografija pokazuje oca i šestogodišnjeg sina kako pecaju – nekoliko minuta kasnije otac je preminuo kao heroj!

Malik Williams je imao teško djetinstvo. Još kao novorođenče je predat za usvajanje, a kada je napunio 18 godina, njegova nova porodica ga je izbacila iz kuće.

Borio se kako bi pronašao dobar posao, ali je istovremeno bio i divan otac i njegova su djeca za njega predstavljala sve u životu.

Malik i njegova djevojka Heather su odveli svoja dva dječaka na rijeku Mississippi. Malik je zajedno sa svojim sinom Jadenom (6) otišao na pecanje, dok je Heather ostala u automobilu kako bi nahranila Joziah, kojemu je tek bilo 2 sedmice.

Riley Gomez, koji se bavio fotografijom, također nalazio pored rijeke i odlučio je fotografisati Malika i Jadena kako sjede na jednom od dokova.

“Jednostavno sam vidio povezanost između oca i sina i odlučio sam zabilježiti taj divan trenutak,” rekao je Riley.

Ali on nije imao pojma šta će se desiti ubrzo nakon te fotografije.

Nakon samo par minuta, Heather je čula kako Malik doziva Jadena. Dječak je pao u vodu, i iako Malik nije znao da pliva, odlučio je skočiti u vodu kako bi spasio svog sina. Prolaznik je pritrčao i uspio da izbavi Malika iz vode.

Ali nažalost, Malika je struja odvukla dok je spašavao svog sina.

“Nije oklijevao ni sekunde. Učinio bi sve za Jadena,” rekla je Heather u suzama.

Njena jedina utjeha jesu slike koje joj je Riley poslao, na kojoj se vidi Malik kako radi ono što je najviše volio na svijetu: pecao je sa svojim sinom.

Tragično je da će Jaden i Joziah odrasti bez svog oca. Podjelite ovu priču dalje ukoliko smatrate da je Malik heroj, zato što je žrtvovao svoj život kako bi spasio svog sina.

Pogledajte i ovo