VideoŽivot

Mali dječak bez ruku i nogu je prvi put prohodao – zadobio je srca svih koji su to vidjeli

Prava hrabrost je boriti se protiv straha. Poenta je shvatiti čega se bojite i onda raditi na tome. Možemo reći da je ova porodica veliki borac u borbi za život.

Katie Whiddon je majka troje djece, od kojih je jedno rođeno bez četiri ekstremiteta. To je stanje koje se naziva amelia-phocomelia. Katie je bila trudna samo 18 sedmica kada je ultrazvuk pokazao da će se njen sin Camden roditi bez ruku i nogu.

Naravno da je Katie bila shrvana, kao i svaki drugi roditelj brinula se kako će njen sin raditi jednostavne, dnevne stvari. Prije nego što je napunio drugu godinu, Camden je pokazao da on nije običan mali dječak. Njegova hrabrost ga je činila jakim i fokusiranim, te nije gubio nadu.

U ovom videu, možemo u pozadini čuti Katie, dok Camden pravi svoje prve korake prema njenom momku, Cole Greenu. Camden sada ima 4 godine i hoda. Dječak sam ustaje i “hoda baš kao Nick”. Radi se o Nick Vujičiću, motivacionom govorniku koji ima isti sindrom kao i Camden. Nick je proputovao svijet dijeleći svoju priču sa milionima ljudi, pričajući kakav je to život bez ekstremiteta, a on je također veliki mentor Camdenu i njegovoj porodici.

“Stvarno plačem. Ide ti tako dobro Camden. Zaista sam ponosna na tebe,” govori Katie. Ovo je zaista veliki korak za ovu porodicu.

Pogledajte i sami ovaj video ispod:

https://www.facebook.com/katie.d.whiddon/videos/1397807920331824/

Pogledajte i ovo