PopularnoVideoZanimljivostiŽivot

Mama je snimila bebinu urnebesnu prvu riječ, internet je oduševljen

Odgajanje djeteta dolazi uz razne vrste prekretnica. Prvi put kada se beba sama okrene ili vam da onaj neodoljivi osmijeh, važni su trenuci za njega/nju, kao i za roditelje i porodicu. Bebe rastu iznenađujuće brzo, pa svaku tu prekretnicu treba dobro zapamtiti.

Mnogi roditelji se sjećaju tih prvih trenutaka, naročito bebinih prvih riječi. Izgleda da kada bebe počnu govoriti, imaju mnogo toga za reći. Ali uvijek je misterij koja će njihova prva riječ biti. “Mama” i “Tata”, su popularne prve riječi i normalno je da roditelji potiču svoju djecu da ih zovu imenom, pa tu čak bude malo i takmičenja, čije će ime biti prvo.

Djed j nena u ovom videu potiču njihovog unuka da kaže svoju prvu riječ. Njihov razgovor ide ovako:

“Reci ‘mama’. Hoćeš li?”

Neodoljiva beba samo gleda u njih i odbija da govori.

“Da li želiš da kažeš mlijeko?”

Ponovo, nema odgovora. Onda je djed došao na ideju. To je bilo iznenađenje, ali je upalilo.

“Znam koja će biti njegova prva riječ.”

“Taco.”

Šta? Taco? Ko bi pomislio da će to biti prva bebina riječ? Na iznenađenje i oduševljenje svih prisutnih, beba je bez greške ponovila riječ “Taco”. Prije nego što pomislite da ova neodoljiva beba ima afinitet prema tertiljama, ustvari se njihov mačak tako zove. Očito je da ovaj mali dječak obožava svog ljubimca.

Šta god da je razlog, ne mogu se zasititi njegove prve riječi “Taco”, zaista me je dobro nasmijala. Pogledajte i sami video ispod.

Pogledajte i ovo