ŽivotVideo

Medicinska sestra donirala bubreg dječaku i tako mu spasila život

Nesebična medicinska sestra je odlučila donirati svoj bubreg 18-mjesečnom dječaku kako bi mu na taj način spasila život.

Medicinske sestre su anđeli čuvari jer prema svim svojim pacijentima nesebične i pune ljubavi. Nedavno je jedna medicinska sestra odlučila donirati svoj bubreg 18-mjesečnom dječaku kako bi mu spasila život, piše noviživot.net

Bodie Hall iz Minnesote rođen je s “kongenitalnim nefrotskim sindromom“, rijetkim bubrežnim poremećajem. Niti jedan od njegovih roditelja nije mu mogao donirati bubreg i očajnički mu je trebala transplantacija bubrega.

Bubreg tate Brandona Halla mu nije odgovarao, a mama Gloria je već donirala bubreg starijoj Bodieinoj sestri koja je imala isto stanje. “Ovo je bilo izvan naše kontrole”, rekao je tata Brandon.

Dječak je stavljen na popis za transplantaciju bubrega, ali liječnici su savjetovali roditeljima da na društvenim mrežama objave vijest kako bi pronašli mogućeg donora.

Medicinska sestra Taylor Pikkarainen je rekla: “To je definitivno dio mog poziva, pomaganje ljudima”, rekla je. “Čak i samo čitajući njegovu priču i vidjevši njegovu sliku na Facebook stranici, bio je najslađa stvar ikad.”

Taylor, medicinska sestra iz Minnesote, radila je s pacijentima s COVID-19 u New Jerseyu kad je čula za Bodieja. “Ispunila sam papire odmah tamo”, prisjetila se.

Liječnici kažu da je teško pronaći dobro usklađenog donora, no liječnici su zaključili da je Taylorin bubreg najbolje odgovarao Bodieu, od nekoliko mogućih darivatelja bubrega. Njegov slučaj je bio jedan od prvih za koji se koristila tehnologaija nazvana “mapiranje epitopa”.

Doktor Raja Kandaswamy kaže da ona omogućuje liječnicima detaljnije praćenje organa kako bi utvrdili jačinu podudarnosti davatelja i primatelja.

Transplantacija se dogodila 9. srpnja, kada je bio i Taylorin rođendan. “Rođendan je bio drugačiji, ali dobar”, rekla je. “Ne postoji način na koji možete izraziti koliko ste zahvalni što ste spasili svoje dijete,” rekla je Bodieina mama.

“Upravo smo joj rekli “Hvala”, rekao je njegov otac. “Jednostavno nismo mogli vjerovati da je bila spremna učiniti nešto takvo za nas.” Ova nesebična sestra je rekla: “Na neki smo način povezani, ali to ne možete vidjeti izvana.”

Bodie trenutno uzima lijekove protiv odbacivanja bubrega, što će trajati do kraja života. Nosimo Bodie, sestru Taylor i cijelu obitelj u svojim molitvama kako bi Bog izliječio i obnovio njihova tijela u potpunosti.

Pogledajte i ovo