PopularnoVideoZanimljivosti

Opasni bajker su se pojavili ispred kuće zlostavljanog tinejdžera, a njegova majka nije mogla suzdržati suze

Kada ste dijete, niste živjeli dovoljno dugo da vas drugi ljudi maltretiraju. Teško je znati šta je ispravno da uradite u takvoj situaciji. Da li da se branite? Da kažete odrasloj osobi? Roditeljima? Nastavnicima? U tim godinama zaista nemate iskustva kako da se snađete u takvim delikatnim situacijama.

Zane Omlid je učenik srednje škole u Minnesoti i primio je više od samo jednog udarca. Gurali su ga, tukli i pisali po njemu markerima. On je jako nesretan i njegova mama ne zna šta da radi jer zlostavljanje ne popušta.

Ovo je sve trajalo sve dok Zanea nije iznenada posjetila grupa bajkera pod imenom Syd’s Angels Bikers Against Bullies (Bajkeri protiv zlostavljača). Odlučili su da posjete Zanea i kažu mu kako mu drže leđa. Ova grupa je ime dobila po djevojčici Sydney (15) koju su djevojke, za koje je mislila da su prijateljice, odvele u šumu i napale, a zatim objavile šta su sve uradile na socijalnim mrežama.

Ovi bajkeri su bili užasnuti onime što se dogodilo te su odlučili da prošire informacije o tome i da počnu savjetovati ljude koji su prošli zlostavljanje. Došli su posjetiti Zanea i njegova majka nije mogla biti sretnija.

Pogledajte njihov susret u ovome videu:

Pogledajte i ovo