VideoZanimljivostiŽivotinje

Ova slonica je 3 sedmice strpljivo stojala na jednom mjestu – pogledajte koga je čekala

Njih dvije su razvile posebnu vezu koja će trajati zauvijek. Labradorka Bella i slonica Tarra su najbolje prijateljice. Obje žive u Tennessee utočištu za slonove i dane provode igrajući se i mazeći.

Iako nisu iste vrste, ovaj duo pas-slon dijele vezu koju mnogi ljudi ne mogu razumjeti. Kada je Bella povrijedila leđa istražujući utočište, Tarra je odlučila da će ostati uz svoju prijateljicu. Brižna slonica sjedila je uz vrata ureda, strpljivo čekajući da čuje ili vidi svoju prijateljicu. Nakon tri duge sedmice, Bella se oporavila te je ponovo mogla da se druži sa Tarrom. Obje su bila oduševljene zbog toga.

Ipak, Bellin oporavak nije trajao dugo, preminula je ubrzo nakon toga i njena prijateljica je bila potpuno shrvana. Slonovi su nevjerovatno intelignetne životinje i doživljavaju smrt voljenih isto kao i ljudi. Srećom, drugi slonovi u utočištu su tješili Tarru kada joj je to bilo potrebno. Iako ništa ne može izbrisati Tarrinu bol, ona će uvijek imati prelijepe uspomene, jer slonovi zaista nikada ne zaboravljaju.

Pogledajte i ovo