VideoVijestiŽivotinje

Ovaj PAS je ostao bez tri noge nakon što ga je VOZ pregazio, ali to ga nije slomilo!

Malo ljubavi i pažnje puno je pomoglo ovom psu lutalici, čije su noge zgnječene i uništene nakon što ga je pregazio vlak, piše aol.com.

Željeznički radnici u Indiji pronašli su Deepaka, psa lutalicu, kako leži pored tračnica nakon što ga je udario vlak.

Prestrašne ozlijede

“Prednja mu je noga bila s samo par komadića tkiva bila pričvrščena za tijelo”, napisala je organizacija Animal Aid Unlimited. Na video snimci koju je objavila ta organizacija može se vidjeti kako su psu noge potpuno uništene, i izloženim kostima i mišićima.

“Nikad prije nismo spašavali psa koji je bio toliko strašno ozlijeđen”, napisali su Animal Aid u svome videu. “Slomljenih srca, već smo mislili da ćemo ga trebati uspavati.”

Unatoč uzlijedama koje su stvarno izgledale strašno, odlučili su spasiti ozlijeđenu životinju, koja je, ne računajući očite ozlijede, djelovala živo i zdravo.

Ipak je spašen

Doktori su počeli operirati, te su proveli slijedećih pet sati amputirajući zgniječene udove i boreći se za njegov život.

Pola godine kasnije, spasitelji su mogli s veseljem objaviti kako Deepak uživa u životu.
Iako ga se najčešće treba posvuda nositi, jer su mu noge s jedne strane u potpunosti amputirane, može se vidjeti kako pliva privezan za pojas za spašavanje, te s igra s loptom sa drugim psima u bazenu.

I dalje živi u Habitat Heavenu, zajedno s ostalim psima koji imaju ograničeno korištenje udova.

“Imaju ispunjene, stimulirane, znatiželjne, sretne i zadovoljne živote”, izjavila je žena u centru, dodajući kako psi imaju i stalnu zdravstvenu njegu.

Pogledajte i ovo