VideoZanimljivostiŽivot

Par je šetao sa psom svakodnevnom rutom, a onda su ugledali hrđavu konzervu. Ostali su bez riječi kad su vidjeli šta je unutra!

Par iz Sjeverne Kalifornije išao je na popodnevnu šetnju sa svojim psom kada je nešto na zemlji privuklo njihovu pažnju. Oni su hodali istim putem godinama, šetnje su uvijek bile ugodne, ali nikada ih ništa do sada nije ovako iznenadilo.

Mnogi ljudi ne bi ni pogledali u hrđavu konzervu, ali ova žena je željela da vidi šta je u njoj. U konzervi su se nalazili zlatni novčići, a kasnije se ustanovilo da su jako stari i rijetki. Datiraju iz 1800tih godina, a ako to nije dovoljno šokantno, par je kasnije pronašao još konzervi ispunjenih istim novčićima na tom mjestu. Ukupno su ih pronašli osam.

Njihova vrijednost je procijenjena na 10 miliona dolara. Don Gagin je stručnjak za rijetke novčiće i on je rekao da je ovaj pronalazak ekvivalent pronalasku kraja duge i na njenom kraju ćupa sa zlatom. Ovaj par je želio ostati anoniman, a više o ovoj priči pogledajte u videu u prilogu.

Pogledajte i ovo