VideoŽivotŽivotinje

Pas je ostavljen na željezničkoj stanici, zavezan za ogradu sa torbom i veoma malo nade, a onda…

Ne postoji dobro mjesto za napuštenog psa. Ustvari, nijedan pas ne bi trebao biti ostavljen, a ako se to desi, to bi trebalo biti pitanje života ili smrti, tada bi mu vlasnik trebao pronaći novog vlasnika, a ako ni to nije moguće, onda bi ga trebao ostaviti u skloništu za životinje. Nažalost, to se nije desilo Kai, koji je pronađen zavezan za ogradu.

U drugu ruku, koliko god da je tužno ovo što se njemu desilo, ipak je zbog toga pronađen i spašen.

Jadni pas, Kai, pronađen je zavezan za prugu sa torbom u kojoj se nalazio jastuk, neke igračke, hrana i zdjelica. Nakon što su ga pronašli, otkrili su da Kai ima mikročip, te su došli do njegovog vlasnika, ali je to bio njegov originalni vlasnik, ne trenutni, koji ga je ostavio. Nekoliko mjeseci kasnije, pronađen je vlasnik koji ga je ostavio, bila je to majka koja je pokušavala da ga proda. Došla je na željezničku stanicu da upozna kupca, ali to nije bilo uspješno – on je odmah otišao, te je ostavio samu sa psom kojeg je željela da proda jer njena kćerka ima astmu.

Da bi stigla na posljednji voz, majka je ostavila psa na stanici sa torbom, tvrdeći da nije uradila ništa loše. Nakon toga, sljedeći korak je bio pronaći njemu novi, sretni dom. Iako su se javile stotine ljudi, jedan čovjek Ian Russell, je odabran da udomi ovog prelijepog, odgojenog, pametnog psa. On je odabran jer ima vrijeme, iskustvo, novac, te nema male djece.

Pogledajte ovaj video ispod, koji govori o tužnoj priči koja se pretvorila u jako, jako sretnu.

Pogledajte i ovo