Život

Pismo 10-godišnjaka: Dragi prijatelju, žao mi je što ste ostali bez svojih domova

pismo-10-godisnjaka-brunoPoznato je da su i oni najmlađi velikodušni i puni razumijevanja u najtežim trenucima. Upravo oni svakodnevno dirnu žrtve poplava i ljude koji im pomažu svojim malim gestama. Portal Šibenik.in donosi priču o pismu 10-godišnjeg Brune Perića iz Brodarice.

Njegovo pismo slučajno su pronašli volonteri koji su u brodaričkom župnom uredu sortirali pomoć koju će odnijeti u Slavoniju.

“Kada sam ga pročitao, skoro mi je srce puklo. Nevjerojatno je kako su djeca neiskvarena, iskrena i nesebična. On je ponos Brodarice”, rekao je Antonijo Gović, predsjednik Mjesnog odbora Brodarice.

Bruno je uz pismo svom nepoznatom prijatelju poslao dres i loptu. Želio se odreći nečega što je njemu važno: “Htio sam mu poslati nešto što je i meni drago, a ne nešto bez veze. Treniram nogomet već pet godina. Imam puno lopti i dresova, a oni nemaju ništa… Zato sam to poslao”.

“Apsolutno sve vezano uz nogomet njegova je najveća ljubav i strast, ali je bez imalo razmišljanja, nakon što je vidio na televiziji što se događa u Slavoniji, otišao u svoju sobu i odabrao Olićev dres i jednu loptu”, ispričala je njegova mama.

“Dragi prijatelju! Zovem se Bruno. Imam 10 godina Idem u četvrti razred OŠ Brodarica. Gledao sam s mamom na TV-u što vam se dogodilo. Žao mi je što ste ostali bez svojih domova. Ja inače treniram nogomet i ne mogu zamisliti kako bih se osjećao da ostanem bez svojih lopti i dresova. Zato ti šaljem svoj mali poklon da imaš za igru dok se ne vratiš svojoj kući. Želim ti da se brzo vratiš kući. Tvoj prijatelj Bruno”, piše u pismu.

Pogledajte i ovo