VideoZanimljivosti

Žena je dobila pomoć od stranca na putu – 3 godine kasnije se šokirala kada je saznala ko je on

Vrlo često ljudi kažu kako vrijedi pravilo “Koliko daš toliko ti se i vrati”. Ukoliko ste ikada sumnjali u ovo, ova priča vam može promjeniti mišljenje.

Ona je bila samohrana majka koja se borila da preživi i završila je na ulici. On je bio dobar čovjek koji se našao na pravome mjestu u pravo vrijeme. Ni jedno ni drugo nisu znali da će jedno drugome promjeniti život.

Jednog kišnog dana 2014. godine, Christ Wright i njegova porodica su išli u crkvu i primjetili su automobil pored puta. Zaustavili su se i Chris je prišao i pitao gospođu da je sve bilo uredu. Ona mu je objasnila kako je ostala bez goriva i da je planirala da ode do najbliže pumpe.

Ta žena je bila TunDe Hector, samohrana majka, koja je prolazila kroz razvod i imala je teških financijskih problema.

Objasnila je svoju priču Chrisu, a on joj je ponudio prevoz do benzinske pumpe.

Chris kaže kako je osjetio potrebu da joj da sve što ima u svojim džepovima, jer je osjetio da je njoj novac prijeko potreban. Dao joj je $40 i ona je počela plakati.

Dobri stranac joj je napunio kanister za gorivo i odvezao ju je nazad do njenog automobila.

Tri godine kasnije, Chrisova majka Judy je primljena u bolnicu radi Parkinsonove bolesti. Christ i njegova prodica su odlučili pronaći medicinsku pomoć koja bi mogla pomagati Judy u njenom domu. Počeli su sa intervjuima u svom gradu i jednog dana Chris je dobio poziv od svog oca.

Otac mu je spomenuo jednu medicinsku sestru za koju on i njegova majka smatraju da je jako fina. Rekao je kako je osjetio nešto sasvim drugačije u vezi nje, a Judy se osjećala jako bolje kada je ona bila tu.

Chris je odlučio da upozna tu ženu.

Kao i ostatku njegove porodice, ona mu se odmah svidjela. Počeli su pričati i dotakli se religije. Ona je rekla kako ide u Cornerstone crkvu, te je dodala kako je upoznala najprijatnijeg čovjeka ikada i ispričala šta je uradio za nju.

Tada je Chris shvatio ko je ona i sa suzama u očima joj je rekao kako je to bio on. Zamolila ga je da skine kačket i zaista se uvjerila da je to on.

TunDe je dobila posao i postala je dio porodice te se brinula za Judy kao niko drugi. Radila bi čak i danima kada je bila slobodna. Vremenom je porodica saznala kako TunDe želi da završi kurs da postane medicinski tehničar ali si to nije mogla priuštiti.

Judy je nažalost preminula 9. jula – na TunDein rođendan.

Porodica je bila zahvalna za sve što je TunDe učinila za Judy, te su zamolili ljude da doniraju novac umjesto da kupuju cvijeće za sahranu. Sav novac koji su skupili su dali TunDe kako bi završila kurs. Skupili su oko $8000, i zahvaljujući internetu ta cifra je porasla na čak $35000.

Pogledajte trenutak kada je TunDe dobila ček od $8000:

Podijelite ovu priču sa svojim prijateljima, kako bi ih podstakli da pomognu onima koji to najviše trebaju.

Pogledajte i ovo