MagazinŽivot

PREŽIVIO POBAČAJ: Imao je samo 32 cm i mislili su da je mrtav…

Njemačka: Majka je vikala da ne želi Tima i prijetila je samoubojstvom. Iako je rođen živ, liječnici su ga ostavili. Spasio ga je liječnik iz druge smjene…

Tim koji je bio poznat kao „Oldenburger Baby“ (prema gradu Oldenburg u Donjoj Saskoj) umro je 4. siječnja. Imao je 21 godinu. Godine 1997. kada je njegova majka bila u 25. tjednu trudnoće saznala je da će dijete imati sindrom Down.

Odmah je odlučila pobaciti. Vikala je da ne želi to dijete i neka ga odmah izvade. Prijetila je i samoubojstvom odnosno da će skočiti kroz prozor. Liječnici su zbog njezinog psihičkog stanja odlučili napraviti kasni pobačaj.

No Tim je preživio. Bio je dugačak 32 centimetara i težak 690 grama. Liječnici su ga samo ostavili. Tek kada se promijenila smjena, pronašao ga je drugi liječnik. Dječak je bio jako pothlađen i mozak mu je bio teško oštećen.

Kasnije su ga posvojili Simone i Bernhard Guido. Timov život su opisali u knjizi koja je izašla na njegov 18. rođendan.

Tim nije mogao govoriti, nosio je pelene i hranili su ga na sondu. No često se igrao frizbijem i ponekad je pljeskao i vikao što je njegovim roditeljima bio znak da se veseli.

– Jako smo tužni i ne znamo kako ćemo preživjeti gubitak našeg djeteta – poručili su Simone i Bernhard nakon Timove smrti, piše Bild. ( via 24sata.hr )

Pogledajte i ovo