VideoZanimljivosti

Riječi na znaku beskućnika su zbunile mnoge, niko nije znao da voze pravo u njegovu zamku

Dok se vozite automobilom, uvijek je važno da budete potpuno svjesni svog okruženja. Ipak, u vrijeme kada su ljudi stalno na svojim telefonima, često se dešava da njihova pažnja odluta kada im je najviše potrebna.

U područjima koja su okružena školama i igralištima, to može dovesti do ogromnih posljedica. Sve što treba je da vozač pogleda na sekundu u svoj telefon, a u tom trenutku dijete istrči na ulicu. Policajci u Marylandu su odlučili da budu oštri sa kaznama vezanim za upotrebu telefona u vožnji. Njihov metod je bio nešto što niko nije očekivao.

Jedan dan vozači u Marylandu su mogli vidjeti beskućnika kako stoji pored puta. U rukama je držao znak na kome je pisalo nekoliko kratkih riječi. Dok su se približili dovoljno da mogu pročitati šta piše na znaku, već je bilo kasno.

Na znaku je pisalo: “Ja nisam beskućnik. Ja sam lokalni policajac koji traži ljude koji koriste telefon za vrijeme vožnje.”.

Ovaj policajac je stojao uz ulicu i imao je sakriveni mikrofon. Kako su vozači prolazili pored njega koristeći svoje telefone, on je opisivao vozila kolegama koji su se nalazili niz cestu, te ih potom zaustavljali.

Ova operacija se desila pri samom početku škole, kada je povišen rizik od djece na ulicama. Na kraju je ukupno napisano 31 kazna i 9 upozorenja ljudima koji su koristili mobitele dok su vozili.

Pogledajte ovaj video i vidite kako je to sve izgledalo:

Pogledajte i ovo