in , , ,

LoveLove

Rijetki paun je razgledao okolo znatiželjno, a zatim je očarao cijeli internet

Kada pomislite na pauna, prva stvar koju možete zamisliti jeste njegov ogromni šareni rep koji je potpuno raširen. Njihov ogromni rep koji podsjeća na lepezu je vezan samo za mužijake, jer se ženke dosta razlikuju od njih.

Ono što ljudi ne znaju jeste da postoji vrsta pauna po imenu albino paun. Tehnički su oni varijacija indijskog plavog pauna, ali umjesto plave i zelene boje je potpuno bijel.

Također postoje varijacije pauna sa smeđim i zelenim šarama. Međutim, potpuno bijeli paunovi su sasvim rijetki. Prema tome, ovaj video snimak je vrlo vrijedan, jer je uspio uhvatiti jednoga kako istražuje nečije dvorište.

Ptica viđena u videu koji se nalazi ispod, ponosni pokazuje svoj stav svima koji je gledaju. Zaista je priredio show za sve pristune.

Otvorio je svoj veliki rep, a zatim je pustio glasni krik po kojem je ova ptica poznata kada hoda na otvorenom prostoru.

Zamlatio je svojim krilima na trenutak, prilazeći jako blizu čovjeka koji ga je snimao. Ovo nevjerovatno stvorenje je dobilo čak preko 2 miliona pregleda.

Pogledajte i vi kako predivno ova ptica zaista izgleda!