VideoZanimljivostiŽivotŽivotinje

Ronilac se našao licem u lice sa morskim divom, a onda je uslijedilo nešto što će mu sigurno zauvijek ostati u sjećanju

Biti ronilac znači stalno biti pod vodom i otkrivati jedan potpun drugačiji, novi svijet. 70% planete je prekriveno okeanima, a ispod se zaista nalazi potpuno drugačiji svijet. Morska bića plivaju, plutaju ili se migolje pod vodom.

Onog trenutka kada na sebe stavite opremu za disanje pod vodom, te krenete da se spuštate pod vodom sve se mijenja. Nalazite se u jednom potpuno novom kraljevstvu, ispunjenom drugačijim živim bićima.

Vidite nove stvari, čujete nove zvukove, te upoznate nove prijatelje. Kao što i ljude zanimaju životinje, tako su i one zainteresovane da upoznaju ljude.

Mike Korostelev (35) imao je jako sretan dan kada je vidio vjerovatno jedno od najvećih živih bića iz morskih dubina. On je morski fotograf, koji je imao sreće da mu je daj dan prišao jedan grbavi kit, koji je želio da se igra sa njim.

Ovaj nježni morski div pojavio se iz velikh morskih dubina, te se odmah prišao ovom roniocu. Izgledalo je kao da želi da zagrli Mikea. Bukvalno su bili lice uz lice jedno drugome, samo nekoliko metara udaljeni.

Kao da je Mikeovo peraje u jednom trenutku dotaklo kitov stomak. Nastavili su plivati i uživati u društvu nekoliko minuta, dok su Mikeove kolege snimile ovaj nevjerovatni trenutak.

Pogledajte i sami ovaj očaravajući trenutak u videu u prilogu.

Embed Video - Copy and Paste Code

x

Pogledajte i ovo