VideoŽivotŽivotinje

Baka je bila shrvana nakon gubitka voljenog psa kojeg je imala 14 godina. Dobila je poklon koji joj je promijenio život!

Novi ljubimac može da izazove suze radosnice kod svakog čovjeka, mladog ili starog. Topli, krzneni pas je izvor ljubavi, naročito za nekoga ko je prošao kroz težak period u svom životu, kao što je gubitak nekoga, trauma ili tuga. Društvo malog psa ili mace može da bude velika emocionalna potpora, te djeluje kao terapija.

U ovom slučaju, baka Shirley Lann (84), izgubila je psa kojeg je imala 14 godina, a kojeg joj je poklonio njen suprug. Njen unuk, Matthew McVey kaže da je bila jako vezana za psa jer je on bio nešto što joj je ostalo od supruga, te kaže kako ona nije ista osoba otkad je taj pas preminuo.

Tada su shvatili da moraju uraditi nešto povodom toga, te su odlučili da je iznenade, a ona o tome nije ništa znala, te su sve snimili kamerom. Njena kćerka je stupila u kontakt sa azilom za pse i izabrala psića kojeg će pokloniti svojoj mami. Shvatili su da će doći nenajavljeni i iznenaditi je. Shirley u početku nije obraćala pažnju, ali onda je podigla glavu i kada je shvatila o čemu se radi, ostala je u šoku.

Baka je bila potpuno izvan sebe, skinula je svoje naočale i počela plakati, bila je preplavljena emocijama, te nije mogla da pronađe prave riječi. Ovo je zaista poseban trenutak, a možete ga i sami pogledati u videu ispod.

Pogledajte i ovo