PopularnoVideoŽivotinje

Skotna chihuahua je imala veliki stomak. Nakon što je okotila deseto štene, njena udomiteljica je saznala nešto nevjerovatno

Organizacija “Unleashed Pet Rescue and Adoption” je nedavno spasila grupu zapostavljenih chihuahua nakon što su dobili poziv iz Kanzasa. Jedna od njih, po imeni Lol je bila skotna i trebala se okotiti ubrzo. Srećom po nju, bila spašena iz situacije gdje je bila životno ugrožena.

Upraviteljica odjela za udomljavanja, Jessica Bennet, je užurbano tražila novi dom za Lol, a Josie Boyd Brown je sa svojom porodicom odlučila da joj pomogne. Kada je konačno osjećala sigurnost i podršku, Lol se okotila – i to baš na nacionalni dan pasa.

Međutim, nakon tri, četri i pet psića, Jessie je primjetila da se Lol još uvijek okrugla i napuhana. Prosječni broj psića za ovu vrstu je 5, ali je Lol dobila čak 10… barem je Jessie mislila tako. Sljedećeg jutra kada je provjeravala spolove psića izbrojala je 8 mužijaka i 3 ženke.

Nakon 12 sati porađanja i dosta pretraga na Googleu, Jessie je otkrila nešto nevjerovatno – Lol je uspjela da sruši rekord u broju psića u porodu jedne chihuahue.

Pogledajte ovaj video i saznajte cijelu priču:

Pogledajte i ovo