VideoZanimljivostiŽivot

Slijepa beba je sjedila za klavirom. Mama je odsvirala nekoliko nota, a par trenutaka kasnije se čula muzika sa klavira

Želja svih roditelja je da na svijet donesu sretnu i zdravu bebu kojoj ništa ne fali. Ipak, nekada stvari ne idu onako mi to želimo i zamislimo, te se bebe rode sa određenim invaliditetima. Vrlo često taj invaliditet nam onemogućava da vidimo bebine prave sposobnosti.

Ova priča je o Patrick Hughesu, bebi koja je rođena bez očiju i bez ligamenata koji pričvršćuju njegove ekstremitete, te je zbog toga slijep i ne može da se kreće.

Patrick je rođen u Louisvilleu, SAD. U međuvremenu su mu usađene umjetne oči i dobio je kolica da bi mogao biti pokretan. Na početku njegovog života, roditelji su bili shrvani jer njihovo dijete neće moći vidjeti niti hodati. Prije nego što je napunio prvu godinu, Patrick je sjeo za klavir i našao je način kako da ga svira. Njegova mama bi pritisnula nekoliko tipki, a on bi ponovio ono što je čuo.

Njegova mama je rekla da možete pritisnuti bilo koju tipku na klaviru, a on će kroz jedan ili dva pokušaja odsvirati baš tu notu. Do svog drugog rođendana je naučio svirati pjesmice “You Are My Sunshine” i “Twinkle, Twinkle Little Star”. Tada se kod njegovih roditelja rodila nada, a tata je shvatio da možda nikada neće moći igrati sportove zajedno, ali će sigurno moći zajedno svirati.

Patrick je naučio da svira klavir, te je to i radio na nastupima u školi i školskom bendu. Uz ljubav i podršku svog oca, žive ispunjen život, a Patrick kaže “Bog me stvorio slijepog i nepokretnog. Velika stvar. Dao mi je dar za muziku i veliku šansu da tako upoznam nove ljude”.

U ovom videu pogledajte njegovu nevjerovatnu priču:

Pogledajte i ovo