VideoZanimljivostiŽivotinje

Slon je rodio mladunče na polju, nekoliko sekundi kasnije, krdo trči u njihovom smijeru

Mnogi će se složiti da je proces razvoja i rađanja novog života jedna od najljpših stvari na planeti i također je čudotvorno iskustvo koje obilježi život. To je nešto što zauvijek ostane u našim srcima. Iako to nije nimalo jednostavna stvar mnogi će reći da bi to opet ponovili samo zbog sreće koju donosi sam čin rađanja.

Neki ljudi misle da životinje ne doživljavaju iste emocije kao ljudi. Drugi to opet vide samo kao krug života. Mnogi vjeruju u to da je to prirodno iskustvo kojem sudjeluju samo majka i dijete zbog majčinskog instinkta.

Ovo je dokazano kao netačno jednom kada smo posmatrali porod slona u sred safarija.

Majka je na svijet donosila mladu tokom kišnog dana. Beba je još slaba i ne može da stoji. Mislili smo da su i mama i beba ostavljene same, ali nedugo nakon poroda, čuli smo glasne korake koji se približavaju iz daljine.

Sljedeće što smo vidjeli je da majki i bebi prilazi ostatak grupe mašući velikim ušima i repovima. Okružili su njih dvije da bi pokazali kako je mlado dobrodošlo i da će ga štititi od potencijalne opasnosti.

Sasvim je prirodno da krdo slonova okruži novorođenče kako bi mu obezbijedili veće šanse za preživljavanje. Ovo je zaista jedno prelijepo iskustvo i drago nam je da smo ga snimili.

Pogledajte i ovo