VideoZanimljivostiŽivotinje

Slon je ometao radnicu i gurno je. Niko nije očekivao da će se desiti ovo u nastavku!

Većina nas se sjeća kako su nam pjevali dok smo bili mali. To je vjerovatno jedno od prvih sjećanja koje svi imamo. Nježan umirujući glas je dobra stvar kada trebate zaspati ili vas neko treba utješiti ili kada se ne osjećate dobro, ili vam nedostaje dom.

Čak i kada odrastemo trebamo cijentiti kada neko na lijep način pjeva. Izgleda da se to sviđa i ovom slonu. Ovo je jako zanimljiva priča koja ponovo pokazuje koliko su slonovi zaista pametne životinje.

Video počinje sa Faamai, jednim od slonova u jednom od rezervata za slonove i jednom od radnica. Radnica Lek je bila sa jednim od posjetilaca i pozirali su za sliku kada je Faamai uletila u kadar i doslovno ukrala Lek. Turisti su se morali skloniti na stranu dok je ovaj slon odlazio za Lek. Nikome nije bilo jasno šta se dešava.

Lek je ubrzo shvatila o čemu je riječ. Faamai ju je vodila do bebe Thong Ae koju je Faamai željela usvojiti kao svoju. Željela je da joj Lek svojim predivnim glasom pjeva uspavanku. Lek je tada sjela na pod između dva slona, počela je pjevati i slonovi su bili oduševljeni. Ona je također bila uzbuđena da vidi kako slon koji je odrastao uz nju želi da ona pjeva i drugima kao što je pjevala njoj.

Jako je zanimljivo vidjeti da životinje poput ljudi vole vidjeti i čuti lijepe stvari oko sebe. Kada čuju lijepu pjesmu, shvate da je ona namijenjena za njih.

Pogledajte ovaj zanimljivi video i podijelite ga sa prijateljima:

Pogledajte i ovo