VideoŽivotinje

Nakon 22 godine, najbolji prijatelji su ponovo zajedno- ali niko nije očekivao ovakvu reakciju

Shirley je prošla pakao kako bi zabavljala ljude. Slonica je bila mučena u cirkusu gdje je radila. Ali nakon mnogo godina u zatočeništvu, napokon je puštena u divlji rezervat u Tennessee-iju.

Po prvi put nakon 20 godina Shirley je mogla upoznati novog slona, Taru. Mediji su se okupili, i taj trenutak spajanja je sve ostavio bez riječi, bilo je očigledno koliko je to značilo za Shirley.

Njen život u rezervatu bi trebao postati još mnogo bolji, uskoro će upoznati još jednog slona, jednog koji je imao posebno mjesto u njenom srcu.

Oko 25 godina prije, Shirley je u cirkusu upoznala slona po imenu Jenny. Njih dvoje su brzo postali najbolji prijatelji i neko vrijeme su bili nerazdvojni. Ali nažalost natjerani su da se rastanu.

Unatoč godinama, Shirley i Jenny nikada nisu zaboravili jedno drugo.
Nakon 22 godine, dva najbolja prijatelja su ponovo ujedinjena u rezervatu.

Taj trenutak se desio 2000 godine i snimak je postao dio dokumentarnog filma. Dva slona su se odmah prepoznala i toliko su željeli da priđu jedno drugom da su savili čelične šipke koje su bile između. Kada su pušteni sve vrijeme su bili metar jedno od drugog iako su imali ogroman slobodan prostor da žive.

Na 3 minute i 30 sekundi videa ispod, možete vidjeti momenat kada se Shirley sastaje sa Jenny nakon svih tih godina. Ovaj video je doveo milione ljudi do suza i perfekatn je primjer ljubavi i pažnje koju životinje iskazuju jedna drugoj.

Šest godina poslije, Jenny je preminula usljed bolesti, ali je svoje zadnje godine provela uz svog najboljeg prijatelja.

https://youtu.be/lF8em4uPdCg

Slonovi ne pripadaju cirkusu. Podijelite ovaj video da pokažete svima koliko je bitno da su zajedno u sigurnom okruženu.

Pogledajte i ovo