Zanimljivosti

Trudna žena nije išla doktoru 41 sedmicu, a ona je šokirala cijelu bolnicu kad je došla u porođajnu salu!

U martu 2017. godine, žena koja je željela ostati anonimna, prijavila se u bolnicu u
Barnaul-u u zapadnom Sibiru. Bila je u 41. sedmici trudnoće, a do tada nikada nije posjetila doktora ili babicu. Razlog nedolaska doktoru je nepovjerenje koje osjeća prema cijeloj medicinskoj industriji. Kada se trebala poroditi, ipak je zatražila pomoć, a nakon pregleda, doktori su otkrili nešto što je šokiralo cijelu bolnicu.

beba-ultrazvuk

Žena je imala vanmateričnu trudnoću, u kojoj jajna ćelija izlazi iz matrnice i veže se, najčešće za jajovod, ali u ovom slučaju za unutrašnjost trbušne šupljine. Nakon što su shvatili o kakvoj je trudnoći riječ, doktori su odmah odveli ženu u operacionu salu. Poznato je oko 10 slučajeva kada je beba preživjela ovakav tip trudnoće bez ikakvih komplikacija i posljedica.

beba-trudnica-3

Kod ovakve trudnoće je neophodan carski rez, takođe se mora ukloniti posteljica, što može dovesto do jakog krvarenja kod majke. Kada je hirurg na svijet donio djevojčicu,ogodilo se čudo jer, ne samo da je beba bila živa, već nije imala nikakve posljedice i bila je teška čak 4 kilograma!

beba-trudnica-2

Ponosna majka nazvala je djevojčicu Veronika, što znači pobjeda, a njena priča je postala jako popularna u Rusiji. Nakon ovoga, žena je izjavila da ako ikada ponovo zatrudni, definitivno će redovno posjećivati doktora.

Pogledajte i ovo