VideoŽivotŽivotinje

Žena je otkrila da je njen novi pas u prošlosti bio zlostavljan – njegov neugodan miris ju je natjerao da nazove policiju

Kada je Kelly Benzel iz Wiskonsina naišla na prodaju psa preko Facebooka, nije imala pojma šta će se desiti. Kelly je pronašla bijelog pitbull mješanca, koji se iznenada prodaje online i željela je da ga kupi štene kao poklon za Božić za njenu obitelj. Nakon što je pokupila Rocca, u autu je osjetila da pas jako neugodno miriše.

Zabrinula se i pregledala je Rocca čitavog, te je otkrila veliku inficiranu ranu, 15 cm dugu i 3,8 cm duboku, skrivenu ispod njegovog crnog pojasa. Odmah je otišla kod veterinara da bi mu pružila potrenu njegu.

Kelly je željela pravdu. Iako joj je prodavač obećao da će prethodni vlasnici snositi troškove kod veterinara, Kelly je kontaktirala policiju da dublje ispita situaciju. Vlasnici su tvrdili da nisu mogli uhvatiti Rocca u dvorištu dovoljno dugo da mu skinu pojas, tokom nekoliko mjeseci što su ga imali.

Veterinar je rekao da je Rocco prerastao ogrlicu i on mu se počeo urezivati u vrat. Ispostavilo se da mu oni nikada nisu promijenili ogrlicu. Također je veterinar rekao da je jako neobično od vlasnika da ne mijenjaju ogrlicu psu tokom dužeg vremenskog perioda, te nije bio iznenađen da su Roccovi prethodni vlasnici optuženi za zlostavljanje životinje, a prodavač je sudjelovao u zločinu.

Ova priča ipak ima sretan kraj – Karen je presretna što ima Rocca u svom životu. Njih dvoje su se odmah povezali i oboje su sretni što imaju jedno drugo u životu. Rocco je u veoma dobrom domu i njegova vlasnica, te njena porodica ga obožavaju.

Ako želite saznati više o ovoj tužnoj priči sa sretnim krajem, pogledajte video ispod.

Embed Video - Copy and Paste Code

x

Pogledajte i ovo