PopularnoVideoZanimljivosti

Ova žena izgleda normalno na prvi pogled, ali kad vidite donji dio tijela, nećete vjerovati očima!

Cathie Jung (80) se pronašla u Ginisovoj knjizi rekorda radi njenog jako neuobičajenog hobija. Sve je započelo sa njenom ljubavlju prema viktorijanskoj odjeći i prema korzetima. Ali je tek 1986., uz podršku svog muža Boba, odlučila da smanji obim svog struka.

Kada se udala 1959. oboje su otkrili da vole mršave strukove. Ipak, tek 1983. godine su saznali da postoje ljudi koji to također vole, nakon putovanja u Englesku, te ih je to ohrabrilo da naprave sljedeći veliki korak u svojoj vezi. “Živjeli smo u maloj zajednici na istočnoj obali SAD-a, gdje je nošnja uskih korzeta bila dosta nepoznata. Tek nakon našeg putovanja i nakon što smo upoznali ljude koji to nose, shvatili smo da je to zapravo normalno.” rekla je Cathie.

Obim njenog struka je prvobitno bio 66cm. Kako bi ga smanjila, počela je nositi uske korzete tokom dana. Korzeti prekrivaju struk i uvlače ga ovisno o tome koliko je korzet stegnut.

Godinu za godinom njen struk se postepeno smanjivao. Njen muž Bob, koji je fizioterapeut, potrudio se da provjeri da li ovaj postupak šteti njenom zdravlju i njenim organima. Kako on tvrdi, organi se zaista ne pomjeraju puno te je dosta slično kao kada je osoba trudna.

Nastavak na sljedećoj stranici…

Next

Pogledajte i ovo