VideoŽivot

Djevojčica je išla na operaciju jer su je zlostavljali zbog “ušiju vilenjaka”. Raspalakala se kada su joj skinuli zavoje

Za većinu nas, zlostavljanje je neprijatno sjećanje na školske dane. Zlobni tinejdžeri bi nas prozivali zbog naše kose, veličine, interesovanja i moralnih stavova. Nažalost, situacija danas nije puno bolja. Jedna mala djevojčica koja je upoznata sa zlostavljačima je Bella Harrington (11). Bella većinu vremena provodi pokušavajući sakriti fizičku manu od svojih kolega.

Nažalost, Bellu su maltretirali zbog izgleda njenih ušiju otkad zna za sebe. Dani u školi su bili kao noćna mora za nju, te zbog toga nije željela da ide na nastavu. Tada joj ne sinula jedna ideja. Ona i njena mama su istraživale i pronašle su podatke o proceduri koja se naziva otoplastija. To je proces u kojem hirurg potisne uši i zakači ih da bi dobile normalan smjer. Za Bellu je ova operacija bila nada da će moći živjeti sretan život bez okrutnih komentara od ljudi oko nje. Bella i njena mama su rezervisale termin. Uz pomoć Dr.Joe Niamtu, Bella je imala šansu da njene uši izgledaju onako kako je do sada samo sanjala.

Srećom, operacija je prošla uspješno i sada se Bella osjeća puno udobnije u svojoj koži. Žalosno je što se ovakve stvari moraju raditi, ali je to pomoglo Belli da vrati svoje samopouzdanje. Saznajte više o njenoj priči i o tome kako se sada osjeća u videu ispod.

Pogledajte i ovo