VideoZanimljivostiŽivot

Drugari iz razreda su dječaka sa velikim prednjim zubima zvali “dječak zec”, ali ljudi su donirali $100.000 kako bi on dobio predivni novi osmijeh

Evan Hill (12) je stalno bio zadirkivan jer je imao dva velika prednja zuba. Djeca iz škole su mu dali nadimak “dječak zec”. Njegov deformitet je bio toliko težak da je imao problema sa govorom. Zubi su mu bili toliko veliki da nije mogao u potpunosti zatvoriti usta.

Njegovoj porodici je trebalo $12.000 kako bi hirurški ispravio zube, ali oni to nisu mogli priuštiti te su željeli da stave svoju kuću pod hipoteku kako bi mu to obezbjedili. Popravke zuba na Novom Zelandu su obično besplatne, a neka stanja koja su kozmetičke prirode zahtjevaju određene troškove.

Srećom, jedna lokalna TV kuća je pokrenula kampanju kako bi prikupili novac za Evana. Na taj način je skupljeno i više nego što su očekivali, $100.000. Srećom po Evana i njegovu porodicu, on je dobio priliku da živi jednim novim životom te da ga zbog njegovog deformiteta prestanu zadirkivati.

Sada ima predivne nove prednje zube, a video o njegovoj priči pogledajte u videu u prilogu:

Pogledajte i ovo