VijestiZanimljivosti

Čovjek je štimao donirani klavir, ali kada je pogledao ispod tipki pronašao je tajnu sakrivenu preko 75 godina

Kada je Martin Backhouse odlučio naštimati klavir koji je doniran zajednici za dvorce u Engleskoj, odmah je shvatio da nešto nije uredu unutar klavira. Ono čemu se nije nadao, je bilo iznenađenje koje ga je čekalo unutra.

klavir
Daily Mail

Kada kod je Beckhouse odsvirao notu na instrumentu, bilo je jasno da on sam nije oštećen, ali se nešto nalazilo unutar njega što je mjenjalo njegov zvuk. Odlučio je pogledati unutra i šokirao se kada je ugledao 900 zlatnih novčića koji imaju vrijednost od $640,000!

Kada je podijelio vijesti o blagu koje je pronašao, odmah je počela rasprava oko toga kome ono zaista pripada. Da li pripada paru koji je donirao klavir ili zajednici koja ga trenutno posjeduje? Prije svega, pogledat ćemo prošlost samoga klavira.

1980-ih Meg i Graham Hemmings su kupili korišteni klavir od prijatelja. Oni su imali kuću sa troje djece, tako da je on sviran skoro svaki dan. Također, bio je štiman više puta, ali oni nisu ni sumnjali da se u klaviru krije toliko vrijedna tajna.

Kada su se njihova djeca iselila iz kuće, odlučili su se preseliti u manju kuću koja je služila njihovim potrebama. Odlučili su donirati klavir lokalnoj zajednici. Klavir ih je odlično služio, i stalno je bio perfektno naštiman.

Nastavak na sljedećoj stranici…

Next

Pogledajte i ovo