ShowVideoŽivotinje

Konj je lagano galopirao. Kada se muzika promjenila, rutina koja je uslijedila je iznenadila cijelu publiku

Svi smo vidjeli snimke kako konji trče preko polja, kroz rijeke i preskaču velike prepreke na takmičenjima, ali se ništa ne može porediti sa ovim talentiranim konjem. Umjesto da preskače prepreke i male rovove pune vode, on je uradio nešto što niko nije očekivao – počeo je plesati.

Dresura konja je sport u kome konji plešu, a ovaj konj zna sve korake. Iako se ovaj sport čini novim, on je ustvari jako poznat u svijetu.

EquiWorld objašnjava da je dresura konja jako kompetitivan sport sa visokim ulozima. Nastupi se ocjenjuju na osnovu tempa, poslušnosti konja, ritma te načina na koji jahač vlada svojim konjem tokom tačke.

To znači da su jahač u ovoj izvanrednoj rutini, Andreas Helgstrand i njekov konj Blue Hors Matine proveli veliki broj sati vježbajući prije nego što su se prijavili na takmičenje.

Kako se muzika mijenja, tako se mijenjaju i plesni pokreti konja. Nevjerovatno je šta on sve može da uradi.

Dijelovi muzike su tipični za dresuru, kao i dijelovi koreografije. Međutim su neki dijelovi muzike specifični i jako zanimljivi.

U jednom trenutku publika ne može da vjeruje šta se dešava ispred njihovih očiju. Neki ljudi čak ne mogu da plešu na ovaj način.

Svi su jednostavno ostali bez daha gledajući ovu predivnu rutinu, koja je dobila jako visoke ocjene od sudija, te gromoglasan aplauz od publike na kraju.

Pogledajte i vi ovaj predivan nastup te nam recite šta mislite o njemu u komentarima.

Pogledajte i ovo