PopularnoŽivot

OVA BEBA UMRLA JE NA OPERACIJSKOM STOLU, ali sedam dana kasnije…

Pravo je čudo da su Mindy i Rob Seay preživjeli dan kada im je sinčić umro na operacijskom stolu u dječjoj bolnici u Seattleu. Čudo je da im srca nisu stala od boli i straha, kada je ono 3 mjeseca starog Lincolna otkazalo poslušnost. Kirurzi nisu željeli odustati, a njegovi su roditelji danas do neba zahvalni nekim drugim roditeljima, koji nisu bili te sreće da im dijete, ipak, poživi.

Malom Lincolnu srčana je mana dijagnosticirana dok je još bio u majčinoj utrobi. Odmah nakon što je rođen, morao je na operaciju srca, kako bi mu kirurzi instalirali šant, da bi uopće mogao živjeti.

beba-srce-1Međutim, kada je napunio 3 mjeseca, mladi je par čuo riječi od liječnika koje bi potresle svakog roditelja. Maleni je Lincoln hitno trebao novo srce.

beba-srce-2Mindy, koja je tek iskusila opojne emocije majčinstva, koja se zaljubila u svoje dijete, bila je potpuno shrvana.

beba-srce-3“Ako je ikada postojao trenutak kada sam trebao biti muškarac i otac, to je bio taj čas”, opisao je situaciju dječačićev otac Rob.

Odmah je dao otkaz, preselio cijelu obitelj, uključujući i dvoje starije djece, iz Anchoragea, na Aljasci u Seattle, kako bi bili što bliže dječjoj bolnici. “Odbio sam dozvoliti da mi cijela obitelj pati. Poduzeo sam određene korake kako bi znali da sam ja tu za njih”, rekao je Rob.

beba-srce-4Želio je osloboiti Mindy svih obaveza kako bi se mogla posvetiti dvama stvarima, sebi i Lincolnu. Želio je da njihovo dvoje druge djece ne osjete tugu i strah, već da se zabave, dok su u Seattleu, iako zbog potpuno suprotnih stvari od zabave.

beba-srce-5Dok se Rob brinuo da svi članovi obitelji budu stabilni, mali Lincoln to nije bio. Dva puta je pretrpio zastoj srca i borio se za svoj mali život. Kada se činilo kako neće uspjeti, došle su dobre vijesti. Pojavilo se jedno dječje srce koje će mu biti transplantirano. Mindy je napisala pismo obitelji donora. Majci koja je potpisala da će donirati organe umirućeg djeteta, poručila je:

“Prije svega, dopusttite da vam kažem koliko mi je žao zbog tragedije koja će vam se uskoro dogoditi. Ne mogu zamisliti bol koju ćete doživjeti zbog gubitka vlastitog djeteta. Iako me ta misao muči svaki dan, otkako čekamo transplantaciju srca, ne mogu pojmiti kolika je to bol i zato mi je iskreno, jako žao”, napisala je.

No, tu nije stala. Izrazila je potpuno razumijevanje zastrašujućeg trenutka kada liječnici zamole roditelje umiruće djece da potpišu obrasce za doniranje organa.

beba-srce-6“To je zastrašujuće. Osobno i vrlo osjetljivo. Dolazi u najgorem trenutku, dok se još nadate kako će život vašeg djeteta ipak biti spašen. Reći da, slomit će vam srce. U najvećoj tragediji koja vas je pogodila, vi dajete svoje dijete drugima. To je iznimno hrabro i nesebično”, napisala je u potresnom pismu.

Lincoln nije imao puno vremena. Baš kao i maleni donor srca, postojala je velika mogućnost kako neće preživjeti operaciju. Dogodilo se ono čega su se njegovi roditelji najviše bojali.

Njegovo je srce iznenada stalo.

beba-srce-7Liječnici, međutim, nisu odustajali. Odlučili su se boriti kao lavovi. Otvorili su mu prsni koš i počeli sa masažom srca. Prebacili su ga na bypass. Za to im je trebalo samo 12 minuta i Licoln je ponovno oživio.

beba-srce-8Nekoliko sati kasnije, Lincoln je u prsima imao novo srce. Malena bebica probudila se i nastavila živjeti.

beba-srce-9Nakon svega što su preživjeli, Mindy je zahvalila svima. I obitelji donora i lječnicima, ali prije svega svojem suprugu, bez čije ljubavi i podrške bi pukla sva tri njihova srca. Pohvalila ga je supruga, ali on je samo rekao da sretan što je mogao ispuniti svoju dužnost.

beba-srce-10Mindy, Rob, Lincoln i dvojica njegove braće, nastavljaju živjeti. Sretno i srdaca ispunjenih ljubavlju.

beba-srce-11

Pogledajte i ovo