ŽivotŽivotinje

PAS JOJ SPASIO ŽIVOT: Godinama je bila u vezi s nasilnikom, a njezin haski bio joj je jedina utjeha

Amanda je godinama bila zatočenica disfunkcionalne veze. Njezin ju je dečko tukao i kontrolirao, živjela je u strahu. U vezu je ušla kada je bila tinejdžerka. Vrlo se brzo udaljila od svoje obitelji, a onda je uslijedilo maltretiranje. Danas kaže kako mu je bila “vreća za udaranje”.
pas-spasio-zivot-1Prije tri godine Amanda je sudjelovala u projektu udomljavanja štenaca pasmine haski. Tako je pronašla Kyra.

Jako ga je zavoljela i taj je pas postao jedini razlog njezine sreće. Uz njega se osjećala sigurno.

Kad god bi dobila batina, taj joj je pas bio utjeha. Trpila je zlostavljača, sve dok jednog dana njezin dečko, umijesto Amande, nije premlatio Kyro.

pas-spasio-zivot-2Bila je to kap koja je prelila čašu. Amanda se konačno ohrabrila. Ona i Kyro napustili su manijaka.

Kyro joj je dao ohrabrenje koje joj je toliko trebalo. S njim je krenula na putovanja sjeverozapadom SAD-a. Dok se oporavljala od svega, počela je bilježiti zajedničke trenutke s ovim lijepim psom.
pas-spasio-zivot-3“Dan danas, kada pogledam u njegove lijepe plave oči, znam da zna je on spasio mene i da sam ja spasila njega”, napisala je Amanda ispod fotografija koje su dospjele na internet.

pas-spasio-zivot-4Kyro i Amanda koriste društvene mreže kako bi osvijestile žrtve obiteljskog nasilja da uvijek postoji izlaz. “Nije bilo jednostavno izbrisati sva loša sjećanja, ali sada imam cilj ohrabriti i druge koji su u sličnoj situaciji”, rekla je Amanda.

pas-spasio-zivot-feat

“Pronaći ćeš se ponovno. Ja sam pronašla svojeg četveronožnog viteza. Tko zna tko je tvoj?”, poručila je Amanda.

Pogledajte i ovo