VideoVijestiŽivot

Majka je rodila spojene blizankinje. 10 godina kasnije, one izgledaju totalno drugačije!

Jesse i Amy Carlsen sretno su dočekali svoje novrođene blizankinje, Isabelle i Abigail (Abby) na ovaj svijet. Kada su se rodile, odmah su instinktivno posegnule rukama jedna prema drugoj.

Isabelle i Abby su došle na ovaj svijet zajedno, i one su to znale. Ove identične blizankinje su bile spojene od grudi do stomaka. Isabellino srce je bilo duboko u Abbyinom grudnom košu, dok su ostali organi bili isprepleteni.

Roditelji su imali veoma tešku odluku ispred sebe: da li da pokušaju da razdvoje svoje dvije djevojčice? One su provele 6 mjeseci u bolnici nakon svog rođenja.

Prestižna Mayo klinika je pristala da razdvoji djevojčice, tokom operacije koja je trajala 12 sati i zahtjevala prisustvo 17 hirurga. 2 sedmice kasnije, djevočice su bile spremne za odlazak kući, razdvojene. To je bilo prije 10 godina. One nemaju ni sjećanje da su bile spojene u bilo kojem trenutku, međutim njihovo ponašanje govori drugačije – ove sestre su nerazdvojne u svakom pogledu.

„U tržnom centru, volimo se držati za ruke. Čudno je“, kažu Isabella i Abby. Još uvijek imaju instinkte blizanaca.

Ono što je najviše iznenađujuće nije to da su uspjele preživjeti, nego da su željne napretka. Obje su zdrave, atletski građene te su najbolje u svojim razredima.

„Riječi ne mogu izraziti koliko smo zahvalni za to što su doktori učinili za naše dvije curice“ kaže njihova majka Amy za Mayo kliniku

Pogledajte i ovo