Zanimljivosti

Niko nije izašao dok je trubio, pa je taksista pokucao na vrata. Ono što je uslijedilo mu je promijenilo život zauvijek.

Život taksista u New Yorku je pun čudnih i zanimljivih događaja. U gradu koji nikad ne spava, ovi žuti automobili se konstantno probijaju kroz saobraćaj, prevozeći putnike sa jednog na drugo mjesto. Ali jednog dana, jedan taksista je dobio poziv na jako posebnu adresu. Ono što je doživio tog dana ga je jako dirnulo te je odlučio podijeliti priču sa ostatkom svijeta.

“Pozvan sam na adresu. Kao inače zatrubio sam ali niko nije izašao van. Ponovio sam to ali opet niko nije izašao. Bio sam nestrpljiv jer je to bio moj posljedni poziv za taj dan, te mi je malo falilo da odem, ali sam ipak odlučio ostati. Pozvonio sam na vrata i čuo star i krhak glas: ‘Samo momenat’.

Nakon što su se vrata konačno otvorila, vidio sam malu, stariju gospođu kako stoji. Imala je najmanje 90 godina i držala je kofer u rukama. Mogao sam čak vidjeti i u stan i bio sam iznenađen sa onime što sam vidio. Izgledalo je kao da niko tu nije živio duže vremena. Sav namještaj je bio prekriven plahtama a zidovi su bili prazni. Jedina stvar koju sam vidio bila je kutija puna slika kako stoji u ćošku.

Next

Pogledajte i ovo