VideoZanimljivostiŽivotŽivotinje

Ženu su odstranili sa leta zbog toga što je sa sobom ponijela vjevericu za emocionalnu potporu

Kada pomislimo na životinje za emocionalnu potporu, odmah se sjetimo pasa. Oni su utrenirani i nude ljubav i pažnju svojim vlasnicima koji imaju psihičke ili fizičke bolesti. Njih neće otjerati iz kuće ili sa leta, a vlasnik mora da ima dokument za to.

Ali šta se dešava kada vaša životinja za emocionalnu potporu nije pas? Također nije ni mačka. Čak se dešava da to nije ni zec ili neka druga životinja koja se češće pojavljuje. Često se postavlja pitanje i koje to životinje mogu biti korištene za emocionalnu potporu. Ko uopšte o tome odlučuje?

cindy Torok, putnica na Fronrier Airline letu je odstranjena sa leta jer je sa sobom povela vjevericu. Niskobudžetna kompanija ima jasan zakon o tome kojim je životinjama dozvoljeno prisustvo letu. Vjeverica nije na toj listi, pa čak ni kao životinja za emocionalnu potporu.

Ženu su na kraju odstranili pozivajući policiju, a let je odgođen za dva sata. Kompanija je rekla kako je osoba naglasila da sa sobom vodi životinju za emocionalnu potporu, ali nije navela da se radi o vjeverici. Oni imaju striktne propise o tome da na let ne primaju glodare, uključujući vjeverice. Ona nije prva koja je na let povela neobičnu životinju. bilo je ljudi koji su dovodili svinje, majmune, ćurke…

Pogledajte video u prilogu kako bi vidjeli šta se desi kada na let ponesete vjevericu:

Pogledajte i ovo